abyan

This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

Saturday, November 30, 2013

Tentera Mesir tangkap 183 anggota Ikhwan Muslimin


KEMENTERIAN Dalam Negeri Mesir menyatakan seramai 183 anggota Ikhwanul Muslimin ditangkap pada Jumat  (29/11/2013) karana terlibat dalam demonstrasi haram dan menghalang jalanraya.

Tangkapan paling besar dilakukan di Kaherah di mana 106 demonstran ditangkap. Selain kaherah demonstrasi juga diadakan di Giza, Matrouh, Alexandria, Monufia, Demitta dan Behira, Minya, Sohag dan Bani Seif.

AHRAR AL SHAM LAHIRKAN RATUSAN PEJUANG BARU

Beratus-ratus pemuda telah berjaya lulus dalam latihan ketenteraan yang dikendalikan Brigade Al Sham di Timur Ghouta, Damsyik.

Mereka akan berjuang menentang tentera Bashar Al Assad bagi menghentikan kezaliman syiah ke atas Sunni di Syria.

Mereka akan berjuang dengan brigade Ahrar Al Sham


sebahagian daripada pejuang yang baru tamat latihan

pejuang menunjukkan kebolehan
dalam satu demonstrasi sempena tamat latihan

500 pemuda Turki bantu mujahidin Syria


Ratusan pemuda Muslim Turki telah menyeberang ke perbatasan Suriah untuk berperang di sisi Mujahidin melawan rezim kafir Suriah, menurut sebuah laporan.

Pemerintah Turki yang menentang presiden Bashar al Assad disebut-sebut menutup mata terhadap Mujahidin dan senjata yang melintasi perbatasan panjang ke Suriah dari wilayahnya,.

Laporan Kementerian Dalam Negeri yang dirilis oleh beberapa surat kabar Turki pada Rabu (27/11/2013) mengatakan sekitar 500 warga Turki telah bergabung dengan kelompok Jabhah Nushrah dan Daulah Islam Irak dan Syam (ISIS), lansir Al Arabiya.

“Beberapa telah menerima pelatihan di kamp-kamp Al Qaeda di Afghanistan dan Pakistan,” ujar laporan tersebut seperti dilansir harian Today’s Zaman.

Berdasarkan data yang dikumpulkan oleh Organisasi Intelijen Nasional dan kepolisian nasional, belasan pemuda Turki dilaporkan syahid, in syaa Allah saat berperang di sisi Jabhah Nushrah.

Jabhah Nushrah yang terbentuk di tahun 2012, telah dimasukkan ke dalam “kelompok teroris” oleh negara penjajah AS.  Mereka melakukan banyak serangan mematikan terhadap rezim kafir Nushairiyah termasuk serangan bom. (haninmazaya/arrahmah.com)

Anak Indonesia syahid di Ghouta, Syria


Abu Muhammad atau yang dikenal dengan Riza Fardi syahid (insyaAllah kama nahsabuhu) dalam pertempuran untuk membebaskan Ghautah Timur, kota Damaskus bersama sejumlah mujahid lainnya.

Khabar itu tersiar melalui akaun twitter mujahidin suriah Katibah Suquur Al Izz (@Sqoor_Al3z).

“Laki-laki pendiam, banyak berdiri di hadapan Rabb-Nya, gemar membaca Kitabullah, dan selalu berada di garis depan dalam setiap pertempuran,” tulis akaun twitter @Sqoor_Al3z, 28 November ini.

Abu Muhammad merupakan santri Kuliyatul Mu’allimin Al Islamiyyah (KMI) di Pondok Pesantren Islam Al Mukmin, Ngruki, Sukoharjo, Jawa Tengah dan lulus pada tahun 2006 lalu. Baliau lahir di Kalimantan Barat.

Ucapan selamat pun mengalir dari teman-teman sekelas beliau semasa dibangku KMI, “Rahimakumullah wahai Abu Muhammad…
Sungguh perdagangan yang menguntungkan… Sungguh perdagangan yang menguntungkan… Sungguh perdagangan yang menguntungkan, dan menempatkannya (Allah) pada tempat tinggal yang dirahmati Allah,” tulis sejumlah teman beliau dalam akaun facebook.

Temannya yang lain Abu Arsalan juga menyampaikan melalui pesan singkat kepada redaksi situs ini ketika dikonfirmasi perihal kebenaran kabar syahidnya Abu Muhammad, beliau menyampaikan,

“Selama ini saya mengenalnya sebagai teman yang pendiam. Tidak banyak bicara dan rajin beribadah terutama shalat malamnya. Ia juga gemar menghafal Al Quran dan tekun membaca kitab-kitab. Mendengar berita kesyahidannya (kama nahsabuhu) ada rasa sedih & terharu..

رحمك الله يا أبا محمد وتقبل الله بالفردوس الأعلى

“Rahimakumullah wahai Abu Muhammad, dan semoga Allah menerimamu pada Syurga tertinggi Al-Firdaus.”"

Semoga Allah subhanahu wa ta’ala menerima amal ibadah beliau serta para mujahid yang syahid dan mengumpulkan mereka bersama para nabi dan syuhada di Jannah Firdaus-Nya, Allahumma Amiin.

“Ya Allah, menangkanlah para Mujahidin dimana pun mereka berada, dan jadikan kami pada barisan mereka hingga Kau cabut nyawa kami sebagai hamba-Mu yang syahid dalam membela agama-Mu, Allahumma Amiin.“

(Ukasyah/arrahmah.com)

Friday, November 29, 2013

Kudeta Mesir penjarakan 21 remaja perempuan kerana berdemonstrasiHasbiallah wani'mal wakil..

Hakim mahkamah Mesir telah menjatuhkan hukuman penjara selama 11 tahun keatas 14 remaja Mesir kerana membentuk rantaian manusia dan mengedar risalah dalam perhimpunan anti kerajaan kudeta awal bulan ini.

Tujuh gadis bawah umur ditahan reman sebagai tahanan juvana sehingga mereka mencapai umur sah dari segi undang-undang untuk didakwa. Yang paling muda dalam kumpulan itu berusia 15 tahun.

Enam lelaki yang digambarkan oleh pendakwa raya sebagai pemimpin Ikhwan Muslimin dijatuhkan hukuman penjara selamaa 15 tahun atas tuduhan menganggotai "organisasi pengganas".

 
inilah rupa hakim keparat itu

Thursday, November 28, 2013

3 maut ditembak askar yahudi di hebron


Hebron. Tiga pemuda Palestine maut dalam pertempuran dengan tentera isreal. Pemuda-pemuda yang hanya bersenjatakan batu telah menentang tentera yahudi yang bersenjatakan senapang otomatik.SYIAH SEMBELIH SUNNI SEMPENA ASYURA DI PAKISTAN


PAKISTAN : Pembunuhan beramai-ramai wanita Islam dan kanak-kanak pada hari Sabat ; Ashura Dilaporkan pembunuhan beramai-ramai orang awam yang mengerikan, termasuk wanita dan kanak-kanak oleh Syiah sepanjang sambutan perayaan Ashura di Rawalphindi , dekat ibu negara Pakistan Islamabad. Pelampau-pelampau Syiah ini tidak berhenti begitu saja setelah membunuh orang Islam yang tidak bersenjata. Mereka membakar sebuah masjid dan kedai-kedai.

Selepas serangan , bandar ini telah diletakkan di bawah perintah berkurung , tetapi keadaan masih sangat tegang. Pasukan keselamatan boneka menyekat jalan-jalan menuju ke bandar dan komunikasi mudah alih. Bekalan elektrik ke bandar juga terganggu, yang mana secara tidak langsung kerja-kerja media tempatan terhenti.

Menurut pemberita, pelampau Syiah ini memotong leher kanak-kanak Islam dalam upacara besar. Sebahagian gambar beberapa jasad Muslim yang dibunuh tidak disiarkan kerana telah teruk dirosakkan oleh puak pelampau .

Keadaan tegang merebak ke bandar-bandar Pakistan lain. Di Pakistan, Syiah membentuk kira-kira 20% daripada penduduk, sebahagian daripada mereka adalah Imamiah dan Ismailiah. Disunting dari laporan Jabatan Pemantau Mujahidin - 23 November 2013, 13:39.

Wednesday, November 27, 2013

Penduduk Syria terpaksa makan singa.

Ghouta, Damsyik

Sebelum ini kita melihat mereka menyembelih dan merebus kucing. Kali ini mereka terpaksa sembelih singa pula. Gambar menunjukkan beberapa rakyat Syria di Ghouta yang kelaparan sedang melapah seekor singa yang telah disembelih untuk dimasak sebagai makanan.

Singa ini mereka perolehi dari Zoo al-Qarya al-Syamya yang turut berada di dalam Ghuttah.

Penduduk Syria mengalami kesukaran mendapatkan bekalan makanan sejak Ramadhan lalu berikutan perang yang melanda. Tentera Assad memusnahkan sumber makanan dan ternakan penduduk.Muslim Perancis Paling Banyak Berjihad Ke Syria

Nick Lowles dan Joe Mulhall dari Hope Not Hate melaporkan bahawa Muslim Perancis adalah paling ramai berjihad di Syria. Tempat ke dua adalah Muslim Britain.

Menurut laporan lembaga tersebut, Syekh Anjem Choudary adalah kunci kebangkitan semangat jihad para pemuda Muslim di Eropah.

Lima negara Eropah iaitu Perancis, UK, Belgium, Jerman, dan Kosovo mengungguli kedudukan pertama hingga ke lima berdasarkan jumlah Muslim terbanyak yang berjihad di Syria.

Perancis 400 orang, UK 350 orang, Belgium 200 orang, Jerman 200 orang, dan Kosovo 150 orang.

Hope Not Hate menyebut Syekh Anjem sebagai “a serious player on the international Islamist scene”

Sebagai respon kepada tuduhan tersebut, sebagaimana dipetik dari The Independent, Syekh Anjem memberikan jawaban seperti berikut:

“Adalah satu kemuliaan jika berjihad di Syria dan itu harus dilakukan. Britain dan Amerika juga mendukung Tentera Pembebasan Syria (FSA).”

Jadi, apa salahnya jika para pemuda Muslim begitu bersemangat untuk jihad di Syria untuk membela saudara-saudara Muslimnya?

Angola musnahkan masjid dan haramkan agama Islam

Organisasi-organisasi Muslim terkemuka mengutuk keras tindakan pemerintah Angola yang melarang Islam di Negara itu dan melarang kaum Muslim beribadah di masjid mereka. Organisasi ini menyerukan kepada PBB untuk melindungi hak-hak minoritas agama and agar mereka dapat menjalankan ibadah secara bebas.

 “The International Union for Muslim Scholars ( IUMS ) secara luas mengutuk keputusan yang bertentangan dengan hak asasi manusia seperti jaminan sosial dan kebebasan beragama,” kata IUMS dalam sebuah pernyataan sebagaimana yang dilansir oleh OnIslam, Senin (25/11/2013).

“Langkah ini bertentangan dengan toleransi dan hidup berdampingan secara damai, khususnya di Afrika di mana lebih dari 50 % dari populasi adalah Muslim,” tambahnya

Beberapa warga Afrika, surat kabar Angola dan kantor berita melaporkan bahwa Angola telah melarang Islam di negaranya, dan ini merupakan langkah yang belum pernah terjadi sebelumnya oleh suatu negara manapun yang melakukan pelarangan terhadap salah satu dari agama-agama Ibrahim.

Tindakan pertama yang diambil oleh pemerintah Angola adalah melakukan penghancuran  beberapa masjid di negara itu, termasuk sebuah masjid di kotamadya perkotaan Viana, Luanda.

Beberapa pejabat Angola juga menegaskan bahwa umat Islam tidak diterima di Angola, dan pemerintah tidak akan melegalkan keberadaan masjid di negara itu.

IUMS meminta Angola untuk menarik keputusannya, dan melaporkannya ke PBB.

“Kami mendesak pihak berwenang Angola untuk menarik keputusan yang tidak adil ini, dan hendaknya bersikap toleran terhadap minoritas Muslim dan tidak mencampur-adukkan Islam dan terorisme,” kata pernyataan itu.

Serikat buruh juga telah mendesak badan-badan internasional untuk segera turun tangandalam meringankan penderitaan umat Islam Angola.

“IUMS juga menyerukan kepada PBB dan khususnya badan-badan yang peduli dengan hak asasi manusia, kebebasan berkeyakinan dan beragama, kebebasan berpendapat, dan hak-hak agama dan budaya kelompok minoritas, untuk mendukung minoritas Muslim Angola dan membela hak-hak mereka dalam melaksanakan ibadah,”katanya.

“Uni menyerukan kepada organisasi -organisasi Islam, Uni Afrika, organisasi internasional dan regional lainnya yang peduli dengan hak-hak, kebebasan, perdamaian dunia dan hidup berdampingan, untuk melakukan intervensiterhadap pemerintah Angola untuk mencabut keputusan yang tidak adil ini.”

IUMS berjanji akan memberikan dukungan penuh terhadap umat Islam Angola, dan IUMS menyerukan umat Islam dunia untuk mendukung kasus minoritas, dan mengutuk setiap kemungkinan adanya terhadap ummat Islam.

“OKI menyerukan kepada penguasa Muslim di Afrika dan di seluruh dunia Islam untuk membela sesama Muslim yang tertindas,“ kata OKI.

Ia juga menegaskan pentingnya solidaritas dengan minoritas Muslim di Angola dan menyerukan para pemimpin untuk mengambil tindakan dengan bijaksana dan rasional,dan menghindari adanya tindakan yang ekstrim.

Sementara itu, Global Commision yang merupakan afiliasi dari Liga Dunia Muslim, menyerukan adanya tindakan dari ummat Islam dalam menghadapi situasi seperti ini.

“Hal ini mengejutkan memang. Saya berharap bahwa Organisasi Kerjasama Islam (OKI) dan menteri luar negeri dari negara-negara Muslim mengambil langkah penting dalam menyikapi pelarangan Ummat Islam di Angola, dimana hal ini bertentangan dengan norma-norma internasional,”kata Khalid ben Abdel – Rahman El-Shaye‘, asisten sekretaris jenderal Komisi, kepada  CNN.

“Kami menunggu aksi dari OKI untuk melakukan pembicaraan dengan pemerintah Angola untuk memperbaiki kesalahpahaman ini,” tambah Khalid.

“Langkah-langkah ini tidak boleh dianggap sebagai campur tangan dalam urusan internal suatu Negara, melainkan ini berasal dari pertimbangan bahwa umat Islam di Angola adalah merupakan bagian yang tak terpisahkan dari bangsa Muslim yang lain,” katanya.

Angola adalah negara mayoritas Kristen yang berjumlah sekitar 16 juta orang, di antaranya sekitar 55 persen adalah Katolik, 25 persen milik denominasi Kristen Afrika, 10 persen penganut tradisi Protestan, dan 5 persen milik gereja-gereja Injili Brasil.

Menurut Wikipedia, Islam di Angola adalah agama minoritas dengan 80,000-90,000 pengikut, sebagian besar terdiri dari pendatang dari Afrika Barat dan keluarga asal Lebanon. Ummat Muslim Angola diwakili oleh Dewan Tertinggi Muslim Angola di Luanda. (ameera/arrahmah.com)

Tuesday, November 26, 2013

Kerajaan tentera Mesir bakal hadapi tuduhan di mahkamah antarabangsa

Ketika ini sedang berlaku polemik di kalangan elit penguasa di Mesir ekoran wujudnya beberapa sidang konferens di luar negera berkaitan dengan usaha membawa mereka ke pengadilan antarabangsa. Pada awalnya berlakunya satu sidang konferens di London yang diadakan oleh beberapa pihak hak asasi manusia. Dalam konferensi tersebut, mereka menuduh As-Sisi telah melakukan kejahatan terhadap kemanusiaan. Ditambah dengan rakan-rakan kudetanya, diantaranya termasuklah presiden sementara (Adly Mansur), perdana menteri (Hazim Beblawi), menteri dalam negeri (Muhammad Ibrahim). Untuk kali keduanya, konferensi diadakan di Istanbul. Di sanalah dicanangkan upasa praktis dan serius membawa para tertuduh itu ke pengadilan antarabangsa. Banyak tokoh dan pakar memberikan komentar hal tersebut. Beberapa pakar undang-undang menyebutkan bahawa proses tuduhan adalah satu usaha undang-undang yang sah dan hak rakyat yang mengalami penindasan dari kalangan pengkudeta. Ketika didukung oleh lembaga hak asasi antarabangsa dan pemerintah Turki, proses tersebut diharapkan akan berjalan lebih cepat. Ada pula pengamat yang berkomentar bahawa usaha ini tidak sesuai dengan undang-undang, bahkan terkesan mempermainkannya. Selain itu, juga merendahkan martabat tokoh-tokoh yang merupakan simbol negara. Namun menurut, Ibrahim Yusri, mantan duta besar Mesir di Algeria dan seorang peguam dunia, menyatakan bahwa proses pengajuan seseorang dalam pengadilan dunia banyak dikendalikan dan dipengaruhi negara-negara besar dan Majlis keselamatan PBB. Misalnya ia boleh menangguhkan priosiding hingga satu tahun atau lebih. Majlis Keselamatan juga sangat menentukan apakah hukuman yang dijatuhkan itu mengikat atau tidak. Yusri menilai, pengajuan para pelaku kudeta di Mesir sudah bersesuaian dengan undang-undang. Apalagi ketika didukung oleh Turki dan Britain, hal ini akan menambah cepat prosesnya. Perlu diketahui, di antara aktivis Hak Asasi Manusia adalah Ken MacDonald (mantan Ketua Hakim England), Richard Falk (mantan utusan kas PBB), dan Michael Mansfield (penasihat Ratu Elizabeth)

16 punca barat mahu Ghadafi dibunuh


THIS IS WHY GADDAFI IS DEAD! His gold dinar would have shut down the fake economies of the Rothschilds around the world and give the power back to the people. Libya & QADDAFI ...FACTS THAT CANT BE DENIED

1. There is no electricity bill in Libya; electricity is free for all its citizens.

2. There is no interest on loans, banks in Libya are state-owned and loans given to all its citizens at 0% interest by law. 3. Home considered a human right in Libya – Gaddafi vowed that his parents would not get a house until everyone in Libya had a home. Gaddafi’s father has died while him, his wife and his mother are still living in a tent.

4. All newlyweds in Libya receive $60,000 Dinar (US$ 50,000 ) by the government to buy their first apartment so to help start up the family. 5. Education and medical treatments are free in Libya. Before Gaddafi only 25% of Libyans are literate. Today the figure is 83%.

 6. Should Libyans want to take up farming career, they would receive farming land, a farming house, equipments, seeds and livestock to kick- start their farms – all for free.

 7. If Libyans cannot find the education or medical facilities they need in Libya, the government funds them to go abroad for it – not only free but they get US $2, 300/mth accommodation and car allowance.

8. In Libyan, if a Libyan buys a car, the government subsidized 50% of the price.

 9. The price of petrol in Libya is $0. 14 per liter.

10. Libya has no external debt and its reserves amount to $150 billion – now frozen globally.

11. If a Libyan is unable to get employment after graduation the state would pay the average salary of the profession as if he or she is employed until employment is found.

12. A portion of Libyan oil sale is, credited directly to the bank accounts of all Libyan citizens.

13. A mother who gave birth to a child receive US $5 ,000

14. 40 loaves of bread in Libya costs $ 0.15

15. 25% of Libyans have a university degree

16. Gaddafi carried out the world’s largest irrigation project, known as the Great Man-Made River project, to make water readily available throughout the desert country. Some believe it is about protecting civilians, others say it is about oil, but some are convinced intervention in Libya is all about Gaddafi’s plan to introduce the gold dinar, a single African currency made from gold, a true sharing of the wealth. Gaddafi did not give up. In the months leading up to the military intervention, he called on African and Muslim nations to join together to create this new currency that would rival the dollar and euro.

They would sell oil and other resources around the world only for gold dinars. It is an idea that would shift the economic balance of the world. … And it has happened before. In 2000, Saddam Hussein announced Iraqi oil would be traded in euros, not dollars. Some say sanctions and an invasion followed because the Americans were desperate to prevent OPEC from transferring oil trading in all its member countries to the euro. A gold dinar would have had serious consequences for the world financial system, but may also have empowered the people of Africa, something black activists say the US wants to avoid at all costs.

Join us: https://www.facebook.com/KilluminatiSoldiersII Gaddafi's 70 TRILLION+ Water Supply and why he is Dead https://www.facebook.com/photo.php?v=1379308582309455 Gaddafi Exposes Obama https://www.facebook.com/photo.php?v=1379275028979477

Harian di Terminal Eyal

Demi meneruskan kehidupan ini.......

Terminal Eyal di kota Qalqiliya adalah satu dari 40 pos pemeriksaan yang berada di sepanjang perbatasan Tepi Barat dan ‘israel’.

Di terminal ini, proses pemeriksaan dijalankan begitu rumit bagi Rakyat Palestin yang hendak masuk ke wilayah ‘israel’ untuk bekerja.

 Setiap hari Ahad, ribuan rakyat Palestin tiba di terminal ini sebelum matahari terbit untuk memulai hari kerja mereka.

Di terminal inilah mereka memulai dan mengakhiri hari-hari mereka. Pos pemeriksaan Eyal ini dibuka pada 2004 setelah pembangunan tembok ‘israel’ yang mengelilingi kota Qalqiliya selesai dibangunkan.


Kehidupan disebalik tembok ini sangat menggerunkan. Ramai wanita dan lelaki harus terpaksa melalui jalan yang berliku ini agar sampai ke ‘israel’ untuk mencari nafkah Demi sebuah kehidupan yang daif....

Kredit Foto.... Foto oleh Daniel Tepper. Dari foto-foto ini kita dapat melihat bagaimana kerakusan dan perilaku Yahudi ‘israel’ dan keteguhan rakyat Palestin sendiri dalam menghadapi proses sulit yang di reka bagi menyusahkan rakyat pelastin pada setiap harinya....

Sofia Al Marikh the Most Desirable Arab Woman


Sofia El Marikh merupakan penyanyi pop Arab dari Maghribi yang mengungguli  anugerah Most Desirable Arab Woman tahun 2009.

Dia juga menduduki ranking ke tiga dalam Top 100 Sexiest Arab Women 2010.

Sofia El Marikh, juga ditulis sebagai Sophia Al Mareekh, dilahirkan pada 15 Oktober 1982 di Casablanca. Morocco.

Sofia yang turut berkecimpung dalam bidang permodelan menyebabkan dirinya sering berulang alik dari Morocco ke Perancis .
Dengan kulit eksotik beliau dan badan yang mantap berisi, tidak hairanlah dia menduduki ranking no 1 dalam senarai Most Desirable Arab Woman tahun 2009.
Monday, November 25, 2013

puluhan ribu pelajar Al Azhar teruskan INTIFADA semalam

Penuntut Al-Azhar meneruskan intifadhah hari ini sempena memperingati 100 hari Pembunuhan besar-besaran Operasi Raba'ah.


Selamat tinggal ibu , aku memburu syahid

Memohon restu dari ibu tercinta sebelum ke medan peperangan...


syiah sembelih 7 pelajar di Rawalpindi

Pelajar Madrasah Ta'leemul Quran Rawalpindi yang disembelih oleh syiah dalam serangan mereka terhadap masjid dan madrasah tersebut pada jumaat lepas.

7 orang pelajar telah disembelih. Inilah kezaliman syiah yang mendakwa mereka adalah pembela ahlul bait Rasulullah SAW. Menjadi tanggungjawab setiap individu Islam hari ini untuk memerangi mereka dan membanteras mereka dengan apa cara sekali pun.


Mujahidin Afghanistan bunuh 5 tali barut penjajah


KANDAHAR - Mujahidin Imarah Islam Afghanistan di wilayah Talokan dalam daerah Panjwaee melakukan serangan terhadap tentera tali barut penjajah ketika musuh sedang mencari IED di jalan Mullah Hassan Akhond.

Serangan itu menyebabkan 5 tentera boneka terbunuh.  Jurucakap (khataib) Imarah Islam Afghanistan, Qari Yusuf Ahmadi hafidzahullah mengatakan, bahawa pasukan Arbaki diserang dua kali di daerah Lakrhi berhampiran pusat wilayah petang semalam,
mungkin telah menyebabkan kerugian besar kepada pasukan musuh.

Seminggu sebelumnya, Imarah Islam Afghanistan mendakwa bertanggung jawab atas serangan istisyhadiyah di Kabul di mana 32 tentera murtad telah berjaya dibunh dan mencederakan beberapa orang yang lain.

Eric Breininger syahid sebagai Abdul Ghafar


Kisah seorang syuhada yang terkenal dan tersohor namanya dalam Jihad Tajikistan. Beliau pernah menjadi ikon kepada pemuda-pemuda muslim lain nya.

Pernah menjadi ikutan buat mualaf lain nya,juga meninggalkan kesan yang amat mendalam di hati pencinta-pencinta,pengikut-pengikut kisah para-para mujahid.

Orang nya sederhana tinggi,memiliki wajah tenang dan lugu.Eric Breininger nama nya..Eric Breininger lahir di Neunkirchen, di wilayah Saarland Jerman, pada tahun 1987.

Orang tuanya bercerai ketika beliau masih kecil lagi membuat kan jiwa nya agak sedikit kacau bilau akibat penceraian orang tua nya.Dia membesar sebagai remaja Jerman tampan yang menjalani rutin seperti remaja-remaja lain nya,ke sekolah,menganggu anak gadis,berpeleseran di pusat membeli belah,dan tidur-tidur apabila pulang dari sekolah.

Tidak langsung terfikir oleh beliau ketika itu akan satu hari nanti nama nya menjadi sebutan dan di gelar pahlawan dalam Jihad Tajikistan, Afghanistan juga Pakistan.

Sehingga lah pada tahun 2006, pada usia yang masih muda, beliau berkerja dan beliau bertemu dengan beberapa orang Muslim yang baik dari anggota Jihad "Persatuan Islam" (IJU).

Di situ lah bermula nya detik hati nya terpaut kepada agama suci ini.Pada akhir 2006, di bawah pengaruh dan kepemimpinan Martin Fritz Gelowicz, Eric Breininger memeluk islam yang lantas mengubah hidupnya sendiri secara dramatik, bersolat dan berdoa lima kali sehari dan menggelarkan nama nya sebagai Abdul Ghafar.

Eric Breininger keluar rumah 04/2007 dan tinggal dengan temannya, Daniel Martin Schneider, di pinggiran Saarbrucken. Daniel Martin Schneider ditangkap pada 2007/09/04 sebagai tersangka utama dalam Plot Ramstein.

 Pada 28/08/2007, seminggu sebelum penangkapan teman serumah nya Daniel Martin Schneider, Eric Breininger nekad berhijrah melalui Mesir dan Iran untuk ke Pakistan dan kemudian ke wilayah suku Pakistan FATA untuk menjalani latihan militer dalam Jihad "Persatuan Islam" (-IJU) kem.

Betapa jauh nya perjalanan yang beliau lalui hanya untuk mendapatkan latihan agar beliau memperoleh ilmu perang lantas boleh sama-sama mengangkat senjata dan berjihad. Setelah tamat latihan,beliau terus langsung berjihad ke Afghanistan. Pernah di Pakistan juga Tajikistan. Pada 23 Mei 2008 sebuah video wawancara dengan Eric Breininger telah diposting di site-site jihadi yang terkait dengan Jihad "Persatuan Islam" (IJU).

Dalam rakaman itu beliau dengan semangat berkobar membuat seruan dan memperingatkan agar "Jerman-bersama dengan setiap bangsa lain mengambil bahagian dalam penjajahan [Afganistan] - harus mengharapkan serangan oleh Muslim". Dalam rakaman itu turut memperlihatkan Eric Breininger di medan tempur dan membawa senjata otomatik sambil tertawa kecil mujahid muda ini mengatakan dia ingin "mati sebagai seorang perajurit Allah".

Pada hari Rabu 25 Mei 2008 jaksa Jerman mengumumkan bahawa Eric Breininger, dan Houssain Al Malla, yang terlibat dalam Plot Ramstein,akan pergi ke Jerman setelah meninggalkan sebuah kem pelatihan ''terrorist'' di wilayah perbatasan antara Afghanistan dan Pakistan. Pasukan Keamanan Jerman BKA Servis mengeluarkan amaran keganasan bahawa Eric Breininger mungkin dalam perjalanan kembali ke Jerman, disiarkan gambar-gambar nya di stesen-stesen awam dan beliau digambarkan konon "sangat berbahaya".

Amaran itu berdasarkan deskripsi bahawa Eric Breininger diduga terlihat di Bosnia pada 20/09/2008.  Keesokan harinya, pada pagi 26/09/2008 pasukan Jerman telah menangkap dua orang Dari keturunan Somalia di KLM - Royal Airlines pesawat Belanda yang sedang bersiap-siap untuk take off dari bandar Cologne, Jerman.

Mereka menjadi suspek terkait (entah bagaimana) kepada Eric Breininger dan Houssain Al Malla di Pakistan. Namun Kedua-duanya dibebaskan tanpa syarat.

 Pada 21/10/2008 Eric Breininger telah muncul kembali dalam video, mendakwa beliau di Afghanistan dan tidak merencana untuk menyerang Jerman.

 Pada hari Khamis 2010/4/15 Eric Brininger muncul dalam rakaman video lain didistribusikan dalam jaringan melalui website Jihadi, di mana beliau telah mengumumkan operasi pertamanya berjudul "Taliban yang disebut Jerman Mujahidin" dan operasi itu adalah penyerangan terhadap sebuah pangkalan Amerika di Paktika, Afghanistan Timur, antara Kabul dan Kandahar.

Tentera Rusia upahan Assad dihukum pancung

Pembunuh upahan dari Russia yang bekerjasama dengan regim bashar telah berjaya dibunuh Mujahideen di Timur Ghouta.


Muijahiddin bergambar bersama timbunan mayat tentera Bashar yang berjaya dibunuh.

Sunday, November 24, 2013

Tentera Korea Utara terbunuh ketika berperang bagi pihak Assad

Timur Ghouta | Syria

Mujahideen berjaya memusnahkan 10 kereta kebal dan menembak jatuh pesawat regim. Membunuh sebilangan besar tentera bersekutu dari Iran, Iraq, dan Lubnan dan sebilangan tentera upahan dan menemui 3 mayat pegawai dari Korea Utara. Salah seorang tentera upahan dari Korea Utara yang berjaya dibunuh.

Selain tentera Korea Utara, askar upahan Assad juga terdiri daripada tentera Rusia dan Iran.

Duta Turki di Mesir dipanggil pulang

ER ~ Pemberani
DOGAN ~ Anak muda
ERDOGAN ~ Pemuda berani.

Itulah makna namanya.Nama yang disebut-sebut sebagai pendukung utama sistem khilafah modern.

Eropah mula menggeruninya kerana keazamannya mengembalikan sistem khilafah dengan Turki sebagai pusat pemerintahan.

|Erdogan, dalam ucapan beliau sebagai tindak balas kepada pengusiran duta Turki ke Mesir :

 "Kami telah mengambil pendirian dalam isu duta kami, kami telah memberikan kata bicara dengan duta mereka(Mesir) sehingga 29 November untuk meninggalkan Turki.."

 "Tindakan ini tidak menandakan pertentangan terhadap rakyat Mesir, tetapi terhadap kerajaan perampas kuasa !!

 " Kami tidak menghormati mereka yang tidak menghormati kedaulatan rakyat.."

 "Kami sentiasa berpendirian menghormati kehendak rakyat dan akan terus dengan pendirian ini.."

syiah Iraq serang Arab Saudi


Satu kelompok Syiah Iraq mengaku bertanggungjawab melakukan serangan 6 mortar keWilayah Arab Saudi di perbatasan dengan Iraq dan Kuwait. 

TV Iraq yang berpengkalan di Beirut, 'Al-Sumaria' melaporkan, Wathiq al-Batat, Pemimpin kelompok Syiah bernama 'Tentara Mukhtar' mengatakan, Serangan itu merupakan tindak balas atas fatwa di Arab Saudi, yang disebutnya menghina Syiah dan menganjurkan untuk membunuh mereka...

Wathiq al-Batat mengatakan tindakan itu sebagai satu 'peringatan' terhadap Saudi, “Jika mereka meneruskan provokasinya, kami akan melakukan operasi militer di dalam wilayah Saudi.”...

Briged Jen. Muhammad al-Ghamidi mengatakan kepada pemberita bahwa 6 serangan mortar tersebut mengenai daerah tak berpenghuni di Hafar al-Batin di sebelah timur Kerajaan Saudi dan tidak mendatangkan kerosakan.

Al Sisi bunuh 140 mahasiswa

setakat ini telah 140 Mahasiswa Al Azhar Syahid, 400 dipenjara dan lebih 2000 tercedera